Da vi startet Abate var utgangspunktet vårt at vi ønsket å bringe bedre kvalitet til markedet. Det som var like viktig for oss var hvordan produksjonskjedene våre var bygget opp og at de vi jobbet med behandlet arbeidere bra. Det tok tid for oss som ikke kjente markedet, men vi fant til slutt en familiedrevet fabrikk i Guimarães, Portugal som har vært i tekstilbransjen i tre generasjoner. For å kvalitetssikre valget vårt reiste vi til Portugal for å møte eiere og ansatte og for å se over produsjonen.

Deres kvalitetsfokus går ned til enkelte fibre, og det var fascinerende å oppleve deres dedikasjon til tekstilene og prosessene. Trådene vi bruker er laget av egyptisk Giza-bomull, og er typisk mye tynnere enn vanlige tråder. Det betyr at vevingen er mer kompleks og tar lengre tid. 

Etter at stoffet er ferdigprodusert trekkes det over en lysskjerm og inspiseres manuelt av erfarne tekstilhåndverkere. Om trådene ligger feil rettes dette på plass, og er det en skade klippes stoffet slik at dette ikke går til våre produkter. Alt for å sikre et feilfritt stoff til våre kunder.