Hopp til innhold

Handlevogn

Handlevognen er tom

Kopi av Vår Kvalitet

Hva er kvalitet på sengetøy?Vår bomull

For å produsere sengetøy av høyeste kvalitet kreves det at bomullen har så lange fibre som mulig, og da leter man etter bomull der vekstforholdene for planten er mest gunstig. For oss falt valget på Egypt som er kjent for verdens beste bomullskvaliteter. Varmen og luftfuktigheten i området vi henter bomull fra her gir bomullen tiden- og næringen den trenger for å vokse i en lang sesong, noe som gir større planter og lange plantefibre.Kun få prosent av verdens bomullsproduksjon kommer fra Egypt, og ikke all bomulltråd fra Egypt er laget av lange fibre. Derfor var det første vi gjorde å sikre at produksjonen vår var basert på en egyptisk Giza-bomull med nettopp lange bomullsfibre.


Der vanlig bomull høstes mekanisk med større maskineri, håndplukkes vår bomull for å bevare fiberlengden og minimere skader på planten.Etter plukking blir bomullen kjemmet for å separere de lengste fibrene fra de korte.Fibrene blir så spunnet til tråd, og jo lengre fibre, dess færre fiberender stikker ut av tråden. Med færre fibre som stikker ut av tråden vil den kjennes mykere og stoffet vil få færre nupper over tid.

Vår veving


Det neste å vurdere er veving da forskjellige vevinger kan gi veldig forskjellige kvaliteter i stoffet.Generelt beskriver en veving hvordan trådene som kalles varp og veft i stoffet løper over- og under hverandre.

Vår trådtetthet


Da tynne tråder laget av langfibret, egyptisk bomull er ansett som verdens beste bomullstråder har produsenter brukt trådtetthet som en enkel måleenhet for å kommunisere kvalitet.Trådtetthet beskriver det totale antallet tråder i en kvadrattomme (2,54 cm x 2,54 cm), altså både varpen og veften. Tanken er at jo flere tråder du får plass til i en kvadrattomme, dess tynnere må hver tråd være og dess lengre må fibrene som er brukt være. Om tråden er spunnet fra en langfibret bomull som en sertifisert egyptisk bomull så er dette generelt korrekt.I markedet kan man derimot se villedende markedsføring. Noen produsenter tvinner flere svakere tråder laget fra kortfibret bomull sammen. Når de så teller trådene teller de alle de svakere, tvunnede trådene i stedet for tråden som veves. På bildet under ser man en tråd som er tvunnet av tre svakere tråder.


Når man lager stoff av disse trådene gir det en høy trådtetthet til tross for at bomullen som brukes er en kortfibret bomull av lavere kvalitet. I eksempelet over kan trådtettheten være 100 men det kan selges som en trådtetthet på 300. Spør derfor om det brukes tvinnede tråder om du kjøper sengetøy med høy trådtetthet.For å sikre kvaliteten, styrken og glattheten i trådene bruker vi derfor bare utvinnede tråder av ren egyptisk bomull i Abate.

Våre fine tråder


En annen kvalitetskontroll innebærer å direkte kontrollere størrelsen på tråden som er brukt. Da disse målemetodene historisk ble utviklet i Storbritannia forholder alt seg til et britisk målesystem og kan være vanskelige å få grep om. Målet er hvor mange "hanks", en lengde på 840 yards eller ca. 770 meter, som må til før tråden veier totalt 1 pund eller ca. 0,45 kg.

Med andre ord - jo høyere tall, dess finere tråder brukt. Spør etter trådtykkelse, cotton count eller number english neste gang du handler sengetøy. Vanlige tråder til sengetøy har en tykkelse på 20 til 40, mens vi bruker 80. Når vi beskriver trådtykkhet i våre produkter skriver vi 80s der "s" står for "single ply". Altså en trådtykkhet på 80 og utvinnede tråder.

Vi har altså tynne tråder som gir en spesiell mykhet og pusteegenskap til stoffet, men de beholder styrken på grunn av sine lange fibre.

Vår behandling

Under produksjonen viderebehandles våre tråder under en merceriseringsprosess, noe som bidrar til å gjøre trådene mykere, og etter veving fjerner vi utstikkende fibre fra stoffet for å gjøre det så glatt som mulig. Disse prosessene er tilpasset spesifikasjoner vi har bestemt slik at ingen andre lager stoff som kjennes eksakt som våre.

Vår produksjon

Vår veving og søm utføres i en familiedrevet fabrikk med aner nesten hundre år tilbake i Guimarães-distriktet i nordlige Portugal. Vi produserer bevisst ved denne fabrikken spesielt for å sikre produksjonskvaliteten, vilkårene til tekstilarbeidere og miljøet.Styrken i trådene og holdbarheten i stoffet gjør at du får et produkt som varer og holder kvaliteten over tid. Da trenger du ikke bytte like ofte. Vi ønsker at det skal gi både deg og miljøet langvarig verdi.